Plynulá cesta webem MoroSystems pro dvě různé cílové skupiny.
Zn. udržitelně.

Když navrhujete web pro klienta, který sám staví webové aplikace pro své zákazníky, měli byste maximálně zapojit jeho tým a využít vzájemnou synergii. Společně s MoroSystems se nám podařilo vytvořit design pro web, který respektuje nově vzniklou značku a její vizuální identitu, potřeby cílové skupiny i principy udržitelnosti.

UX design

UI design

User research

Web design

Co jsme společně dokázali

Vytvořili jsme web, který odráží novou vizuální identitu a naplňuje potřeby technických i byznysových zákazníků, s cílem generovat MoroSystems kvalitní leady.

Navrhli jsme web s důrazem na udržitelnost, zaměřený na výkon, uživatelskou přívětivost a přístupnost.

Zajistili jsme hladké předání podkladů vývojářům.

Nová služba MoroSystems Orchestra pomáhá firmám s technologickými změnami

MoroSystems je česká IT firma, která vyvíjí software na míru. V rámci svého nového brandu MoroSystems Orchestra provází firmy technologickými transformacemi. Pomáhají nejen zavádět nové nástroje, ale i kulturní a procesní změny, které vedou ke smysluplnější a efektivnější spolupráci.

Se vznikem MoroSystems Orchestra v roce 2023 byla spojena změna vizuální identity. Stávající web MoroSystems nezohledňoval novou cílovou skupinu netechnických lidí zaměřených na byznys a měl mezery v uživatelské přívětivosti a použitelnosti. 

Cílem je uživatelsky přívětivý web, který generuje kvalitní leady

MoroSystems nás přizvali ke spolupráci na novém webu. Shodli jsme se, že chceme společně vytvořit web, který bude: 

- zohledňovat potřeby cílových skupin (techniků i byznysmenů);
- srozumitelný a uživatelsky přívětivý;
- generovat kvalitní leady;
- respektovat nový vizuální styl;
- navržený v souladu s principy udržitelnosti.

Mapujeme potřeby cílových skupin

Vstoupili jsme do projektu v době, kdy vznikala nová značka Orchestra a její vizuální identita. Na společném workshopu jsme začali mapovat průchod uživatelů novým webem. Profily cílových skupin již měli v MoroSystems připravené. Šlo o technicky zaměřené zákazníky, kteří hledají konkrétní řešení, a byznysově zaměřené zákazníky, kteří znají svůj problém, ale nevědí, jak ho řešit.

Potřeby zákazníků jsme mapovali na jednotlivé stránky navržené v nové struktuře webu s cílem vytvořit plynulé flow pro obě cílové skupiny, které povede ke konverzi.

Strukturu webu jsme vizualizovali pomocí wireframu

Tým na straně klienta tvořil marketingový manažer, copywriter, SEO specialista, sales director a inovační specialista. Aby naše spolupráce s týmem klienta dobře fungovala a jednotlivé výstupy na sebe hladce navazovaly, museli jsme určit role v projektu a udělat krok zpět od tvorby textů (které mezitím začaly vznikat na základě vytvořené struktury webu) směrem k rozložení obsahu na webu. Od té doby šla spolupráce jako po másle.

Vytvořili jsme tzv. high-fidelity prototyp – detailní, interaktivní a vizuálně propracovanou verzi návrhu webu, která se velmi blíží finálnímu vzhledu a funkcionalitě a umožňující realistické testování uživatelské zkušenosti před samotným vývojem.

Vytvořili jsme opakující se elementy pro jednotlivé sekce webu. Soustředili jsme se přitom na jejich relevantnost k tématu, přidanou hodnotu k akvizici leadů a celkovou udržitelnost webu. Copywriter následně návrh webu naplnil texty. A my jsme mohli do procesu zapojit uživatele.

Uživatelé na scénu

V průběhu testování použitelnosti high-fidelity prototypu nás zajímalo, zda navržené UI odpovídá vizuální identitě a charakteristice brandu MoroSystems Orchestra. Zjišťovali jsme také, zda se návštěvník dokáže na webu orientovat a najde vše potřebné pro kontaktování MoroSystems. Respondenti potvrdili, že jdeme správným směrem a poskytli nám podněty ke změnám v textech.

Udržitelný web? Jasně!

Při tvorbě UX a UI webů vždy klademe důraz na udržitelnost. I web MoroSystems Orchestra prošel naším „sustainability checkem“, v rámci kterého kontrolujeme jeho performance, přístupnost a ekonomický i ekologický dopad. Kontrolujeme například použití barev, obrázků, videa nebo fontů, aby nevytvářely „datový smog“ a neovlivňovaly negativně výkon webu a jeho udržitelnost.

Plynulý design hand-off vývojářům

Za klíčovou část naší práce považujeme také předání podkladů vývojářům. Připravili jsme anotace a vysvětlivky k jednotlivým částem webu, elementům a animacím ve Figmě. Absolvovali jsme i osobní rozhovory s developery, abychom zajistili hladký přechod a správné pochopení našich návrhů pro implementaci. S developery se pravidelně setkáváme a diskutujeme s nimi převod návrhu do funkční šablony.

“Nový web MoroSystems Orchestra je součástí přerodu celého businessu. V naší strategii bylo zadání vytvořit web, který bude odrážet nabídku nových služeb, ale i celkový mindset lidí, kteří u nás pracují. Zadání bylo naplněné na 100%. Lucka i Ondra měli silný dopad na to, jak web v současnosti vypadá. Lucka dokázala navnímat, co chceme a přetavit do podoby, která přesně odpovídá naší představě. Vyždímala základní grafický manuál na maximum. Když jsem dělal prezentaci týmu, všichni byli nadšení z výsledku. Web je investice a když teď vidíme výsledek, je nám jasné, proč to stálo, co to stálo – z mojí zkušenosti se totiž špatný návrh nakonec vždy projevil v drahém vývoji. Web bude reprezentovat celou firmu několik let.”

- Miloš Marcinek, Marketing Manager v MoroSystems

Zajímají vás bližší detaily tohoto projektu? Máte technologii a nevíte, jak ji přetavit do produktu nebo služby? Hledáte novou příležitost pro svůj byznys? Rádi si s vámi popovídáme osobně. Ozvěte se nám.

Pojďme spolu spáchat nějaké to dobro.

Stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt a my se brzy ozveme.

Odesláním souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.

Moc děkujeme za váš zájem. Brzy se ozveme.
Oooops. Něco je špatně. Nechybí vám nějaký povinný údaj?

Stride XL, s.r.o.

Sekaninova 869/3
614 00 Brno

07234783 DIČ CZ07234783